שלב אישור ההסכם וסידור הגט


אז מה עושים עכשיו ? … הסבר לגבי שלב אישור הסכם הגירושין וביצוע סידור הגט

התהליך הסתיים- ויש לכם הסכם חתום ביד.

מה עכשיו? בכדי שהסכם הגירושין יהיה בעל תוקף משפטי, עליכם לאשר אותו בפני ערכאה משפטית, אשר תיתן לו תוקף של פסק דין.

איך עושים זאת?

לאחר שחתמתם על ההסכם עליכם להגישו ב 2 עותקים לבית המשפט לענייני משפחה בכדי ששופט/ת יאשרו אותו ויתנו להסכם תוקף ש[ל פס"ד.

כדי להגיש את ההסכם מספיק שרק אחד מכם יגיע לבית המשפט (יש להגיע עם תעודת זהות לשם זיהוי + תשלום עבור אגרה, ואפשר גם להיעזר בשליח שיגיש את ההסכם עבורכם).

בהמשך לכך יישלח אליכם תוך כמה ימים זימון לדיון קצר, אליו יהיה על שניכם להתייצב יחד בפני השופט/ת, אשר יקריאו לכם את ההסכם על כל סעיפיו, כדי לוודא שאתם מבינים אותו, וחתמתם עליו מרצון חופשי וללא כפייה.

בתום אישור ההסכם מומלץ לצלם ממנו מספר עותקים, ולהחתים את כולם (במזכירות בית המשפט) בחותמת "נאמן למקור" כדי שיהיה הסכם מקורי עבור כל אחד מכם, ובנוסף גם עבור הרשויות והמוסדות השונים כמו ביטוח לאומי, או רשם המקרקעין וכיוצ"ב.

שלב סידור הגט= הגירושין עצמם

לאחר שאישרתם את ההסכם בפני בית המשפט לענייני משפחה, כעת תצטרכו להגישו לבית הדין הרבני, בכדי שיקבעו לכם מועד לטקס הגט. לשם כך יהיה עליכם להגיע לבית הדין לשם ביצוע סידור הגט.

מה להביא לבית הדין הרבני?

עליכם להגיע עם תעודות זהות, כתובה, תעודת נישואין, 2 תמונות פספורט של כל אחד מכם. אם לא נשמרו אצלכם הכתובה ו/או תעודת הנישואין ציינו זאת בפני הפקידים בעת  הגשת ההסכם, כדי שינחו אתכם מה לעשות.

כמו כן על כל אחד מבני הזוג להגיע עם עד מטעמו (גבר / אישה), לשלב בירור שמות. העדיפות היא לעד שהוא בן משפחה, ובכל מקרה חובה שהעד יכיר את שני הצדדים היטב, שכן במעמד בירור השמות יבקש הדיין לברר באופן מפורט וקפדני את שמות המתגרשים ושמות אביו של כל אחד מהם, כולל שמותיהם הקודמים של בני הזוג, כינויים ושמות חיבה בהם מכנים אותם וכיוצ"ב. ההקפדה על השמות דרושה בין היתר, כדי שלא יירשמו שמות שגויים, שכן טעות בשמות פוסלת את הגט.

מה קורה בטקס הגט עצמו?

ראשית ישוחחו הדיינים עם בני הזוג כדי לוודא שהגירושין הינם מרצונם החופשי, ושהם מבינים את משמעות הגט שהם עתידים לתת ולקבל. לאחר מכן יידרש כל אחד מהצדדים לחזור על מספר הצהרות שמשמען ביטול כל נדר או התחייבות שהייתה, אם הייתה, למי מהצדדים כנגד הגט. השלב הבא הוא כתיבת הגט ע"י סופר על גבי קלף.

בתום כתיבת הגט יתקיים החלק הטקסי של הגירושין, בו יימסר הגט מהאיש לאישה. לאחר שלב זה הצדדים גרושים זה מזו, ואינם עוד בעל ואישה.

בניגוד לסיפורים ולמיתוסים, שום נעל לא נזרקת בשלב טקס הגט. האישה מתבקשת לפתוח את שתי ידיה כשכפותיהן כלפי מעלה ולהצמידן זו לזו כמו קערה, בכדי שהאיש יוכל למסור את קלף הגט לידיה.

בעת מסירת הגט לאישה יאמר לה האיש:  "הָרֵי זֶה גִּיטֵךְ וְהִתְקַבֵּל גִּיטֵךְ זֶה וְהָרֵי אַתְּ מְגֹרֶשֶׁת בּוֹ מִמֶּנִּי מֵעַכְשָׁו וְהָרֵי אַתְּ מֻתֶּרֶת לְכָל אָדָם"

לאחר מכן תתבקש האישה לשים את הגט תחת בית שחיה השמאלי, סמוך לליבה, ולצעוד עימו מספר צעדים קדימה, להסתובב ולחזור על צעדיה, מה שמסמל את בעלותה המלאה של האישה על הגט ואת סיום הנישואין.

בסיום שלב זה יוכלו הצדדים לגשת למזכירות בית הדין כדי לקבל תעודת גירושין. עם תעודה זו ניתן יהיה לעדכן את סטטוס המעמד האישי של כל אחד מהם במשרד הפנים לגרוש/ה.

ומה עכשיו?

ההסכם נחתם ואושר, הגט בוצע. אתם גרושים זה מזו. תנו לעצמכם זמן התאוששות. עברתם שלב לא פשוט, ובעל משמעות בחייכם. אנשים רבים נעזרים באנשי מקצוע אחרי הגירושין בכדי לעבד את הדברים, להתאבל על סיום הנישואין, כדי להתחזק ולהמשיך הלאה. אפשרו זאת לעצמכם, עם או בלי ליווי של אנשי מקצוע, מיצאו את הדרך שלכם להגיע לשלב בו תהיו מסוגלים להסתכל קדימה בתקווה.

ובהמשך? סביר מאוד להניח, שלא תמיד תסכימו עם הגרוש/ה בעניינים הקשורים בילדים. אני ממליצה לכם בכל פה, למצוא את הדרך להתגמש עם הצד השני ולהגיע להסכמות במחלוקות אשר יצוצו בדרך, למען השלווה הנפשית שלכם ומעל לכך- למען הילדים שלכם. אם הם קטינים, התקשורת ביניכם גם אחרי הגירושין תצטרך להיות כמעט ברמה היומיומית. אבל גם אם הם בגירים ואולי כבר יש להם בני זוג משלהם, עדיין, יהיו לכם שמחות ואירועים משותפים להגיע אליהם. אם תצליחו להתעלות על הכעסים והחיכוכים, לחגוג יחד ולתת תשומת לב משותפת לילדיכם- עבורם זה יהיה עולם ומלואו, והוכחה לכך, שאבא ואמא נשארים לנצח זוג הורים, גם כשהם כבר לא בני זוג. כי ילד הוא ילד של הוריו בכל גיל.

בהצלחה