אומרים שצריך לדעת עם מי להתחתן אבל עוד יותר חשוב לדעת ממי להתגרש. לא בכדי. הסטטיסטיקה בנושא מרקיעת שחקים – כמעט כל זוג שלישי מתגרש… גירושין הינם עדיין אחד התהליכים הקשים שיש בחיי אדם. מעבר לפירוק הבית והתא המשפחתי, לעיתים קרובות נלווה לכך משבר של הילדים, וכמובן שמאבק משפטי לא מקל על הדברים, רק מקצין אותם עוד יותר…
אבל בימינו לא חייבים להתגרש במאבק משפטי- יש אפשרות לערוך הסכם גירושין שלאחר חתימתו גם יגיע הגט.
בעבר היו רק עורכי דין בתמונה, מה שלרוב סחף את הצדדים באופן אוטומטי לריב ומאבק. כתוצאה מכך הליך הגירושין היה מכוער, ארך זמן רב, ועלה הרבה מאד כסף. כיום, הלך הרוח הוא הרבה יותר בכיוון של לפשט את הדברים ולהקל על בני הזוג המתגרשים, וכניסתו של כלי הגישור לתחום עשתה בו מהפך של ממש.
גישור הוא לא וויתור על עקרונותיו וצרכיו של כל צד, אבל הוא בהחלט, למרות הרצון להתגרש, מושיב את שני הצדדים לשיח משותף בכדי ליצור הסכם שיתאים ויהיה מוסכם על שני הצדדים. הליך הגישור קצר משמעותית מהליכים משפטיים,
זול משמעותית, ומאפשר יצירת הבנות בין בני הזוג המתגרשים, אשר מסייעות להם בהמשך אחרי הגירושין. הנה כמה טיפים איך לצלוח גירושין בכבוד, במהירות ותוך שמירה על האינטרסים של כל אחד במסגרת החוק, במטרה לנהל הסכם פרידה וגירושים בצורה מכבדת וזריזה:
- שבו לשיחה גלויה עם בן/בת הזוג השני לגבי הרצון להתגרש.
- הפנימו שלכל אדם יש קצב אחר, בטח בנוגע לנושא כה רגיש ואמוציונאלי. אם יש צורך גשו לשיחה/מספר שיחות עם מטפל/ת זוגי שיוכל לסייע לעבד את הרגשות שעולים אצל כל אחד מכם, בכדי ששניכם תגיעו בשלים אל התהליך.
- קבלו החלטה משותפת שמה שלא יהיה אתם מתגרשים יפה. "יפה" משמעו בלי לכלוכים, בלי מלחמות, בלי צעדים חד צדדיים.
- זיכרו שפעם, כשהתחתנתם – הייתה שם אהבה גדולה. אין שום סיבה או תועלת בלהשחיר היום את מה שפעם היה ביניכם. להיפך השתמשו בכך כדי לשמור על חמלה כלפי הצד השני והבנה שגם אם הוא זה שקיבל את ההחלטה- גם עבורו הדבר ממש לא קל.
- שימו לנגד עיניכם כל הזמן וללא הרף- את הילדים שלכם, ואת מה שגירושין מכוערים יגרמו להם (כמעט בוודאות)- משבר, צלקת נפשית לשנים קדימה, פיתוח אי-אמון במסגרת זוגית, חוסר יכולת לפתור משב ומחלוקות בדרכי פשרה ושלום, מדבר לימודי וחברתי, ועוד….
- שאלו את עצמכם מה תוכלו לעשות בכסף שתוציאו על מלחמה משפטית- אולי תחלקו אותו ביניכם בשווה וכך תפתחו את החיים שאחרי הגירושין בצורה יציבה יותר? אולי תחסכו עבור הילדים לאוניברסיטה או לחתונה?
- אל תתייחסו אל כל הנושאים כקריטיים באותה מידה. הגדירו לעצמכם מראש איזה מהעניינים משמעותי יותר ואיזה פחות, גבשו את הגישה שלכם לכל אחד מהם וגם הגדירו לעצמכם מטרה.
אם תהיו ממוקדים ותדעו מה חשוב לכם יותר ומה פחות, יקל עליכם להגיע להסכמות שתהיו מרוצים מהן.