יפכ"מ- הזווית של הילדים

זוג הורים מבוגרים וביניהם הילד הבוגר שלהם

ההורים האהובים שלכם, אבא כבר מעל 70 וגם אמא מתקרבת לגיל המכובד הזה. אם הזיקנה תיפול עליהם או שיסבלו ממחלה כלשהי, אתם לגמרי מקבלים את זה באהבה שאתם  אלו שיעצרו הכל וירוצו לבית חולים, לבנק. אתם תמלאו את הטפסים של הביטוח הפרטי כדי שישלמו להורים קצבת נכות או סיעודית, ואולי גם תמתינו שעות בתור לנציגה של ביטוח לאומי כדי שיאשרו מטפל/ת. אתם אלו שתדאגו לבקש הנחה בארנונה אם הדירה שלהם תעמוד ריקה וגם תשכירו אותה בהמשך כדי לצמצם עלויות, ואין ספק שאם יהיה פיצוץ בצנרת – אליכם הדייר יתקשר שתגיעו דחוף לטפל בזה.

אז אם גם ככה התפקיד הזה הוא שלכם ואתם תעשו אותו במשך כמה זמן שיידרש במסירות ואהבה, הדבר החכם ביותר לעשות כיום הוא, לחתום על ייפוי כוח מתמשך – מסמך שמאפשר להורים לתכנן כיום, כשהם בריאים וצלולים, את כל מה שיידרש להחליט ולטפל אם הם יהיו בלתי כשירים לפעול בכוחות בעצמם.

אם רק הייתם יודעים מה הם מעדיפים, כמה דילמות היו נחסכות מכם

תחשבו כמה דילמות ייחסכו מכם בעתיד, אם כיום ההורים ממש יגידו לכם מה ההעדפות שלהם- להישאר בבית עם מטפל סיעודי או לעבור לדיור מוגן? להמשיך עם התשלומים והוראות הקבע בבנק? איזה לבטל ואיזה להשאיר? האם הם ירצו שתשכירו את הדירה שלהם אם לא יגורו בה או לא? הם ירצו שתמשיכו להשקיע את הכספים בתיק ההשקעות שלהם באותה צורה בה הם מושקעים כיום, או בדרך אחרת? ואם יהיה צורך בטיפול רפואי יקר- איך הם מעדיפים שתממנו אותו- מהחיסכון שלהם? מהקרן השתלמות? אולי הם מעדיפים שתרשמו הלוואה על הפיקדון במקום "לשבור" אותו ולשלם ?

ואם חלילה אחד ההורים יגיע למצב סופני, האם אתם הילדים צריכים להיות במצב של דילמה והתלבטות האם להאריך חיים, או מנגד לתת תרופות ומשככי כאבים כדי שההורה לא יסבול יותר ממה שהוא כבר כואב וסובל? האם אתם יודעים מה כל אחד מההורים מעדיף? הרי הרופא ישאל אתכם הילדים מה אתם מחליטים לעשות !

אם הם רק היו מבהירים מה הם רוצים, כל כך הרבה דילמות, עצב וכאב היו נחסכים מכם, כי אתם באמת רוצים לעשות מה שהם היו רוצים, הרי אלו החיים שלהם, הגוף שלהם, והם ההורים שלכם ! ואתם לא רוצים להיות בדילמה אם החלטתם נכון…

ייפוי כוח מתמשך מאפשר להורים שלכם להבהיר היום- כשהם צלולים- מה ההעדפות שלהם.

ייפוי כוח מתמשך מאפשר להורים שלכם להשאיר הוראות והנחיות ברורות, שיופעלו רק אם ההורה יהיה בלתי צלול, כך שאתם – הילדים שלהם- תוכלו להיכנס בנעליהם ולעשות במקומם ועבורם את כל מה שהם לא יכולים לעשות כי אינם כשירים.

מי קובע מי "אינו צלול"

בואו נבהיר מי קובע שאדם "אינו צלול/אינו כשיר" או בלשון החוק "אינו מבין בדבר"- לא אתם ולא ההורים שלכם, אלא רק רופא שיבדוק את ההורה בדיקה מעמיקה, ויחתום על מסמך רפואי על פיו יש הכרח בהפעלת ייפוי כוח מתמשך או מינוי אפוטרופוס להורה).

ואם ההורים לא יחתמו על ייפוי כוח מתמשך?

ואם כבר הזכרנו אפוטרופוס- מה אם ההורים לא יחתמו על ייפוי כוח מתמשך? הרי "לא כל החברים שלנו חתמו"- כמו שאבא שלך אולי יגיד לך כשתדברו על זה.

אז כאמור, אם ההורה יהיה בלתי צלול ולא מסוגל להפעיל שיקול דעת ולקבל החלטות, הרי שאתם הילדים שלו תצטרכו להיכנס בנעליו, בכל העניינים- רפואיים, רכושיים, אישיים. ומאחר והוא לא חתם מראש על ייפוי כוח מתמשך- הגופים השונים כמו בנק, ביטוח לאומי, בית חולים, חברות הביטוח וכיוצ"ב לא יכירו בכם כבעלי זכות ההחלטה עבורו ובמקומו, וישלחו אתכם להוציא צו אפוטרופסות מבית המשפט. עד לקבלת הצו הכל ייעצר. החשבון של ההורים ייחסם, יהיה קושי רב למשוך כספים, לקבל החלטות, לבצע פעולות במקום ההורים שלכם, להזמין מטפל סיעודי מביטוח לאומי, להפעיל ביטוח פרטי…

אוקי. יעברו כמה ימים או יותר, וקיבלתם צו אפוטרופסות ! הללוייה. חשבתם שהעבודה והבירוקרטיה הסתיימה? למעשה עכשיו העבודה שלכם רק מתחילה, כי במקום להשקיע זמן ואנרגיות בטיפול בהורים, יהיה עליכם לרוץ לבית המשפט אחת למס' חודשים ולהגיש מסמכים על כל הפעולות שביצעתם עבור ובמקום ההורים, להגיש דוחות לגבי ההכנסות של ההורים וההוצאות שלהם, לרוץ לטאבו לרשום הערת אזהרה על הבית שלהם כמו שהחוק מחייב ולהעביר זאת לבית המשפט, לקבל אישור בית משפט מראש לפני כל משיכת כספים או תשלום מהחשבון שלהם… כן כן לקבל אישור לשלם עבור ההוצאות של ההורים מהחשבון של ההורים- יצריך אישור של בית המשפט.

אפשר לחסוך את הבירוקרטיה והריצות !

את כל זה אפשר יהיה לחסוך- אם ההורים שלכם יערכו כיום ייפוי כוח מתמשך.

כי בין כה וכה אתם אלו שתרוצו, תטפלו ותדאגו להם בזקנתם- כמו שהם דאגו לכם בילדותכם. זה ברור הרי אלו אבא ואמא שלכם שאותם אתם אוהבים ואליהם אתם קשורים. מי אם לא אתם ידאג להם לכל מה שהם צריכים?

ההבדל הוא בבירוקרטיה, בריצות..

ההבדל הוא במה יהיה הפוקוס שלכם ועל מה יתבזבזו הזמן והאנרגיה שלכם- על לטפל בהורים ולדאוג להם במסירות, או לרוץ לבתי משפט להוציא מיליון אישורים, ניירת וטפסים בלתי נגמרים…

אם הגעתם עד כאן איתי- אני בטוחה שאתם מזדהים עם הדברים ומבינים את חשיבותם הרבה. ייתכן מאוד שהייתם רוצים לקבל מידע איך עורכים ייפוי כוח מתמשך, כמה זמן זה לוקח, וכמה עולה.

אני מזמינה אתכם ליצור עימי קשר בטלפון 0544806911 לתאום פגישה ללא התחייבות וללא עלות, בכדי שנבין ביחד איזה מסמכים נדרשים לכם ומה חיוני לציין בהם.

שלכם

עידית

נ.ב.

אחת לחודש אני מקיימת וובינר -הדרכה אינטרנטית- בנושא ייפוי כוח מתמשך וצוואות. אם אתם רוצים ממש להבין לעומק את הנושא אני מזמינה אתכם להירשם בלינק הזה, ואני אשלח לכם הזמנה לוובינר הקרוב:  https://idit.ravpage.co.il/waitingwill

(זו הדרכה אינטרנטית ללא תשלום אולם היא מצריכה רישום מראש בלינק הנ"ל)